Джерело Святої Анни. Скит Святої Анни в селі Онишківці


    Джерело Святої Анни. село Онишківці. Скит Святої Анни. 


    За переказами, за часів татаро-монгольського ярма тут стояла церква, Коли орда напала на ці землі, Господь явив велике чудо: церква промислом Божим пішла під землю, але довгий час люди приходили сюди і чули дзвін дзвонів. Поки одного разу пастушки не знайшли тут ікону із зображенням Святої Анни. Діти принесли образ в храм Пресвятої Трійці в селі Онишківці, в 1,5 км від того місця. Селяни зраділи знайденої святині, але на ранок, коли прийшли в храм, виявилося, що ікона зникла. З'ясувалося, що вона знову була на тому ж місці, де її знайшли в перший раз! Тричі ікону хресним ходом несли назад в храм, і тричі вона поверталася на колишнє місце, де з'явилося джерело Святої АнниЗараз на цьому місці жіночий монастир і саме Джерело Святої Анни тепер - це колодязь (на фото). з нього вода по подається в купіль для обмивань.


Джерело Святої Анни


    Науковці під час хімічного аналізу виявили у воді високу концентрацію срібла і кременю, у зв'язку з цим можна говорити про її антибактеріальні властивості, зокрема, вона знищує різноманітні віруси, допомагає при ангіні й грипі, ефективна при кишково-шлункових захворюваннях, здатна знижувати рівень цукру у крові і покращувати загальне самопочуття.


    Купіль Святої Анни в Онишківцях. Озеро Святої Анни.

    Оскільки в це місце почала їздити дуже велика кількість людей за водою і зціленнями, було прийнято рішення облаштувати купіль з Джерела (її ще іноді неправильно називають Озеро Святої Анни). на початку двохтисячних з'явилася купіль, в якій всі бажаючі можуть зробити обмивання благодатним водою Джерела Святої Анни. У цій купелі святої Анни паломники можуть зануритися в святу воду, щоб духовно і тілесно зцілитися. У цю чудодійну воду входять з молитвою і тричі занурюються з головою, черниці скиту поринають у купіль щодня. Іноді, стоячи у воді по пояс, проводять богослужіння. Багато людей знаходять тут втрачений душевний спокій, а також трапляються дива зцілень.


Озеро Святої Анни


   

    Температура води в цій Купелі з Джерела Святої Анни - цілий рік 4-6 градусів.

    Вода йде глибоко з-під землі,  тому не нагрівається навіть в найбільшу спеку. Багато людей відкладають свою поїздку на це Святе місце до літа, будучи впевненими,  що "купатися" буде тепліше. Це неправильно і вкрай безтурботно, тому що через більш ніж 30-і градусного перепаду  температури таке "купання" може нашкодити т.зв. сердечникам і тим, що мають проблеми з тиском.

    Нерідкі випадки, коли люди полінившись прочитати цю статтю і не послухавшись порад лікарів їхали в найбільшу спеку і втрачали свідомість в купелях через спазми. Лікарі рекомендують т.зв. "сердечникам" здійснювати обмивання в тому випадку, коли різниця температур не перевищує 10-15 градусів. Тобто взимку, навесні і восени. Але не в спеку 40 градусів, як іноді буває в серпні.


    Увага. Важлива інформація. 

    Деякі люди кажуть що це Джерело Святої Анни знаходится в місті Почаїв чи взагалі в Почаєвській Лаврі.


Насправді це велика глупість і брехня. До Почаєва чи Почаєвської Лаври жодне з Джерел Святої Праведної Анни відношення не має .


Щоб переконатися в цьому - достатньо поїхати з нами в поїздку на Святі землі Почаєвські і на власні очі побачити, що в Почаєві немає ніякої освяченої купелі чи Озера Святої Анни. 


    Але в нашій поїздці Ви обов'язково відвідаєте одне з Джерел Святої Анни, щоб омитися водою в купелі з цього Джерела